Zijn producten uit de Boerschappen box biologisch?

Wij kopen in bij boeren die veel liefde hebben voor de  natuur, dier en milieu. Voordat we bij ze afnemen gaan we in gesprek over hun denk- en werkwijze. En pas als wij vinden dat dit op een mooie manier gaat, dan sluiten we ze bij ons aan. Biologisch is niet één van onze eisen, maar we kijken dus wel op een kritische manier naar deze boeren/leveranciers. Sommigen produceren wel volgens de bio standaarden maar willen niet meedoen aan het keurmerk want daar hangt een hoog prijskaartje aan. 

Eén van de mooiste voorbeelden van een reguliere teler van ons is ‘Lisboa’. Wil en Janet telen daar 6 appelrassen en 7 perenrassen op 2,5 hectare grond. In juni wordt er gedund. Klein fruit of fruit met beestjes/plekjes worden met de hand weggehaald. Dit gebeurt in de reguliere teelt chemisch. In juni en augustus is het tijd voor de zomersnoei, zodat het fruit meer zonlicht krijgt om te kleuren. Lisboa biedt eerlijke producten uit een ouderwetse boomgaard waar er met veel respect voor de natuur wordt geteeld. Er wordt niets aan bestrijdingsmiddelen gebruikt, ook geen zwavel. Hierdoor zijn er ook veel vlinders in de boomgaard te vinden en is dit een hele mooie boomgaard.  

Een ander mooi voorbeeld is ‘den Elshorst’. De varkens leven bij den Elshorst zoals dat in de ideale situatie gebeurt, ze zijn altijd buiten. Ze leven op landerijen van de provincie waar ze het landschap beheren en wildgroei van planten voorkomen. Hierdoor woelen de varkens door een heel veld. En dan gaan ze weer door naar een volgend terrein. Omdat de varkens buiten leven, eten ze geen biologisch voer, maar ze hebben hierdoor wel een fijn leven gehad.

Iedereen gaat dus op een andere manier te werk, maar het moet wel bij ons passen! Om je een indruk te geven kan je het beste even de filmpjes bekijken die we van ze hebben gemaakt. Hierin vind je meer uitleg over onze leveranciers. Deze filmpjes kan je vinden hier vinden.